Varför springer du?

Standard

Det finns många olika anledningar för att ge sig ut i löparspåren. En del springer för att hålla sig smal, en del för att orka mer. En del springer av stressen från jobbet eller hemmet, en del för att hålla sig friska. Jag har nog gjort det av alla de anledningarna nån gång under åren. Tidigare sprang jag främst för att orka med mitt jobb som väktare. Dels för att hålla mig fit men också för att skaka av mig en tuff arbetsdag! 

Jag började springa igen efter min skada för att jag trodde det skulle göra mig hälsosammare. Och det gjorde det. Men vad som var viktigare; jag springer för att det gör mig hel som människa! Jag har upptäckt med åren att jag har packat min livsryggsäck med mycket skit. Istället för att läka mina blåmärken och sår som livet gett mig, packar jag undan dem och de envisas med att sticka upp sina fula nunor titt som tätt. 

Eftersom jag är fantastiskt bra på att visa upp den fasad jag vill, syns min dåliga självkänsla bara vid trängda lägen. Men den styr mitt liv med järnhand! Den sabbar både kärleksförhållanden och vänskaper. Jag tror sällan att jag duger! Men när jag springer duger jag. Inte för att jag är speciellt snabb eller springer långt, utan för att jag gör mitt bästa! Jag trotsar min smärta och snör på mig skorna även de dagar som jag verkligen inte känner för det. I löpspåret lagar jag långsamt sprickorna i min själ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *